IMG_0598_ata_for_att_leva_01.jpg

Äta för att leva eller leva för att äta

IMG_2630.jpg

Maten är en mycket viktig del i våra liv. En måltid skall vara en upplevelse för både kropp och själ. Därför är doft, färg och form liksom vacker dukning en viktig del av måltiden eller kaffestunden. I verksamheten använder vi både det som odlas på gården och de rika tillgångar som finns i naturen.

En röd tråd har för oss sedan vi öppnade varit att lyfta fram lokalproducerade och rena råvaror. Vi försöker, i ett ”cross over” tänkande, även ta tillvara de spännande maträtter som finns hos andra kulturer och då kombinera dessa med våra egna lokalproducerade råvaror. Vår rabarberchutney är ett exempel på detta.

IMG_2624.jpg
IMG_2341_ata_for_att_leva_02.jpg

Mot bokning kan vi erbjuda måltider enligt våra gästers önskemål. Någon gång per år dukar vi upp en klassisk ”Afternoon Tea” med snittar och godsaker. Ett angenämt sätt att umgås tillsammans för att kunna njuta och koppla av från vardagens stress. Vår vackra miljö förstärker också upplevelsen av måltiden.

På våren plockar vi de c-vitaminrika ljusgröna granskotten, som vi sedan kokar sirap på. Sirapen kan användas som smaksättning i såser eller som tillbehör till gratinerad getost, glass eller andra efterrätter. Beroende på tillgång av bär, kokar vi sylt och marmelad som vi använder i vår verksamhet. Den exklusiva granskottssirapen finns dessutom att köpa i vår butik.

IMG_2543_om_oss_01.jpg
nedladdning.jpeg