IMG_1985_gardens_butik_01.jpg

Gårdens butik

IMG_2560.jpg

I vår butik finns gammalt och nytt i en spännande blandning. Nytt vackert linne från Klässbol och gamla lapptäckstyger är ett exempel på detta. Vi visar också upp Frykeruds hembygdsdräkt som Jans mamma var med och forskade fram och som invigdes år 1976. Butiken speglar Eskebohls historia med några gamla möbler och arbetsredskap från gården.

Här finns Eskebohls egna produkter som granskottssirap och lokalproducerat från trakten, ekologiskt mjöl, kryddor m m. Ibland har vi även egentillverkad rabarberchutney. Tillgången på råvaror styr som alltid vad vi kan producera eftersom vi försöker följa årstidernas växlingar.

IMG_2763.png
IMG_2562_om_eskebohl_01.jpg

I butiken har vi bruksföremål och material från förr, gammal koppar, verktyg och skiffer. Gamla ting som kan ges ett nytt hem och funktion. Vi har även lite grövre yllegarner liksom handblåst glas designat för Eskebohl och en del stengods med måltidsanknytning. Återbruk är en ledstjärna för oss såväl i vårt arbete att renovera gården som att önska se gamla ting få ett nytt liv.

Varje år erbjuder vi en ”jullåda” till försäljning. Den passar som julklapp till både privatpersoner och till företag. Den är en mycket uppskattad personalgåva. Innehållet kan variera beroende på tillgången hos lokala producenter, men har alltid samma värde. Vi tar emot beställningar fram till slutet av oktober.

IMG_2501.jpg
nedladdning.jpeg