Kontakta oss: 0554-159 00 | varmland@eskebohl.se

Om oss

Vi, Catarina och Jan är i grunden humanister med utbildning i språk och har sedan vi träffades bott i Värmland, först i Karlstad några år, sedan i Kil. Vi har tre vuxna barn. Kultur och historia med många resor har varit en stor del av vår familjs liv. Italien och Toscana har en särskild plats i våra hjärtan.

Jans föräldrar, Märta och Lennart, köpte Eskebohl av nära släktingar på 60-talet.  Under många år var Eskebohl en samlingspunkt för både släkt och vänner. Varje år kom släkten till årets körsbärsplockning som alltid avslutades med kaffe och våfflor. Jans mamma Märta hade ett stort intresse i både bakning och inte minst i trädgårdsodling och blommor. Arv som vi vill förvalta och utveckla. Efter Jans föräldrars bortgång stod gården periodvis delvis tom. För c:a tio år sedan stod vi vid ett vägskäl, sälja gården eller utveckla den. Vi valde det senare och ett stort och tidskrävande arbete vidtog för att arbeta fram en affärsutvecklingsplan för Eskebohls framtid. Den blev klar i mars 2010 och innehåller ett antal ben att stå på.

Efter mycket intensiva och arbetskrävande månader nådde vi hösten 2010 fram till etapp ett, som innehåller kafé samt festlokalsuthyrning i gamla ladugården. Direkt därefter kom möjligheten till B&B i storstugan för nära och långväga gäster. För närvarande har vi en liten butik i anslutning till cafét, men som skall få en egen lokal i sommar.

I arbetet med att färdigställa Eskebohl har vi prioriterat att samarbeta med lokala entreprenörer i Fagerås, Kil och Värmland. Utan dem har inte detta utvecklingsprojekt varit möjligt.

Utav Värmlands hembyggsförbund har vi fått en vacker vindflöjel för vårt arbete på gården. Vi är naturligtvis både glada och stolta över detta och den pryder nu gårdens tak.

Jan har till största delen av sitt yrkesliv arbetat med privatjuridiska frågor, först i bank och sedan i egen firma. Catarina har i nära 30 år varit förtroendevald på heltid med bas i Landstinget i Värmland och Region Värmland, men också i Stockholm och Bryssel. Under några år hade Catarina också en konsultverksamhet i egen firma. I stället för att som många andra i vår ålder, planera för en lugn och skön framtid på golfbanor och olika semesterorter, väljer vi att utveckla Eskebohl. Vi är båda vana att arbeta mycket, en bra och nödvändig förutsättning i det valet!

Sedan några år bor vi på gården.