IMG_2807-1.jpg

Om oss

IMG_2757-1.jpg

Efter ett arbetsliv där Catarina varit politiskt förtroendevald på heltid med uppdrag regionalt, nationellt och i Bryssel och Jan varit anställd i bank och sedan drivit egen firma med privatjuridik, beslutade vi år 2008 att ta hand om och utveckla Eskebohl. Sedan dess har vi tillsammans arbetat mot ett gemensamt mål, samtidigt som Catarina kunnat arbeta med olika projekt och föreläsningar.

En målsättning för arbetet med gården har varit hållbarhet och återbruk. Vi är mycket stolta över att ha fått ett erkännande för vårt arbete från Värmlands Hembygdsförbund 2016 i form av en vindflöjel och diplom. Vår målsättning för verksamheten är att kunna erbjuda våra gäster, unga som gamla, en underbar lokal och miljö.

IMG_2528.jpg
DSC03229.jpg

Efter mycket tänkande – sälja eller inte sälja gården – valde vi att behålla och utveckla. Med en affärsplan i botten, började vi arbetet med att reparera och göra om den gamla ladugården till restaurang. Med hjälp av lokala entreprenörer och släkt och vänner tog vi oss an uppgiften att förvandla en ladugård, i näst intill förfall, till en modern festlokal.

Lokalen invigdes av Carl Jan Granqvist den 10 september 2010. Tio års jubiléet genomfördes i liten skala på grund av Corona epidemin. Den har fungerat som fest- och utställningslokal. Under åren har vi haft olika kulturevenemang med bland annat kända föredragshållare och konstnärer. De fantastiska stenväggarna har varit perfekta för textilutställningar då alstren här verkligen kommit till sin rätt.

IMG_2586.jpg
nedladdning.jpeg